Μαγειρεύουμε με ελαιόλαδο!

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας μάθαμε πολλά πράγματα για το ελαιόλαδο και την αξία του στη διατροφή μας!

Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε λαδένιες λιχουδιές!

Την ιδέα μας την έδωσε ο κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ο παππούς της Τζένης, που είναι μάγειρας!

Μας έστειλε τη συνταγή και συγκεντρώσαμε από κοινού τα υλικά!

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ο παππούς της Τζένης ήρθε στο σχολείο με τα σύνεργά του.

Τα παιδιά του Δ΄1 μαζί με τον κ. Βασίλη ζύμωσαν κι έπλασαν λαδένια κουλουράκια!

Και μέχρι να ψηθούν στο φούρνο της γειτονιάς μας, δοκιμάσαμε φρέσκο ψωμάκι με λάδι και ρίγανη!

Η συνταγή; Πανεύκολη!

Το αποτέλεσμα: Πεντανόστιμο!

Δοκιμάστε και καλή σας όρεξη!

Κουλουράκια λαδιού

4 ποτήρια νερού ελαιόλαδο

2 ποτήρια νερού ζάχαρη

1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι

4 κουταλάκια γλυκού σόδα

4 κουταλάκια γλυκού μπέκιν

2 κουταλάκια γλυκού κανελογαρίφαλλο

1 φλιτζάνι καφέ κονιάκ

Λίγο αλάτι

2 πακέτα μαλακό αλεύρι (no 2)

Σουσάμι

[su_slider source=”media: 890,891,892,886,887,888″ width=”400″ title=”no”]

Η δασκάλα της τάξης Καρυώτη Ιφιγένεια