Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας μάθαμε πολλά πράγματα για το ελαιόλαδο και την αξία του στη διατροφή μας!
Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε λαδένιες λιχουδιές!
Την ιδέα μας την έδωσε ο κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ο παππούς της Τζένης, που είναι μάγειρας!
Μας έστειλε τη συνταγή και συγκεντρώσαμε από κοινού τα υλικά!
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ο παππούς της Τζένης ήρθε στο σχολείο με τα σύνεργά του.
Τα παιδιά του Δ΄1 μαζί με τον κ. Βασίλη ζύμωσαν κι έπλασαν λαδένια κουλουράκια!
Και μέχρι να ψηθούν στο φούρνο της γειτονιάς μας, δοκιμάσαμε φρέσκο ψωμάκι με λάδι και ρίγανη!
Η συνταγή; Πανεύκολη!
Το αποτέλεσμα: Πεντανόστιμο!
Δοκιμάστε και καλή σας όρεξη!
Κουλουράκια λαδιού
4 ποτήρια νερού ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
4 κουταλάκια γλυκού σόδα
4 κουταλάκια γλυκού μπέκιν
2 κουταλάκια γλυκού κανελογαρίφαλλο
1 φλιτζάνι καφέ κονιάκ
Λίγο αλάτι
2 πακέτα μαλακό αλεύρι (no 2)
Σουσάμι
[su_slider source=”media: 890,891,892,886,887,888″ width=”400″ title=”no”]
Η δασκάλα της τάξης Καρυώτη Ιφιγένεια