Πρόγραμμα ανάπτυξης και ενδυνάμωσης διεπιστημονικών συμβουλευτικών και υποστηρικτικών δομών και μαθησιακής υποστήριξης/ συνεκπαίδευσης μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για την ισότιμη πρόσβαση και συμπερίληψη στην εκπαίδευση

 

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας, καλή σας ημέρα.
Σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου 1821
Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου2024 θα κορυφωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης. Αναλυτικότερα:
10:30: Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας στη Λυκόβρυση
11:00: Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου της Λυκόβρυσης. Πανηγυρικός της ημέρας από Εκπαιδευτικό του 4ου Δημοτικού Πεύκης. Κατάθεση στεφάνων από σχολεία και φορείς της Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης Πεύκης.
12:00: Παρέλαση στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη και Αγίας Βαρβάρας

Σχετικά με τη δοξολογία και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου σας ενημερώνουμε τα εξής:
10:20 : σημαιοφόρος, παραστάτες και καταθέτης στεφάνου θα βρίσκονται συνοδεία των γονέων τους στον περίβολο του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας όπου θα τους υποδεχθεί η εκπαιδευτικός κα Ζιάννη Ολυμπία. Στις 11:00 συνοδεία της εκπαιδευτικού οι μαθητές θα μετακινηθούν στο χώρο Ηρώου της Λυκόβρυσης.
1. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα συγκεντρωθούν στις 11:30-11:45 στις οδούς Γρηγορίου Λαμπράκη και Πατέλη στη Λυκόβρυση. Θα παρευρίσκεται ο γυμναστής κος Χατζάκης και η δασκάλα κα Παναγιωτοπούλου. Η παρέλαση ξεκινάει στις 12:00 επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη και Αγίας Βαρβάρας.

2. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ίδια ενδυμασία με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Αναλυτικά:
Κορίτσια: μπλε φούστα, καλσόν σε χρώμα δέρματος ή άσπρο, άσπρο πουκάμισο, φουλάρι σκούρο μπλε με άσπρες βούλες και μαύρα παπούτσια
Αγόρια: μπλε σκούρο ή μαύρο τζιν παντελόνι, άσπρο πουκάμισο, μπλε γραβάτα (σκουρόχρωμη), μαύρα παπούτσια.
Η σημαία (σημαιοφόρος και παραστάτες) θα πρέπει να φορούν γάντια
Κονκάρδες δίνει το σχολείο.

3. Η παραλαβή των παιδιών θα λάβει χώρα στο τέλος της παρέλασης  έξω από το Δημαρχείο Λυκόβρυσης επί της οδού  Αγ. Βαρβάρας.
Με εκτίμηση οι Διδάσκοντες το μάθημα της γυμναστικής
Τσούκα Αλεξάνδρα
Χατζάκης Προκόπης

Ο Διευθυντής Κωνσταντίνος Καβρουματζής

 

ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ-ΑΦΙΣΑ-“Σπάμε τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές ενάντια στη βία” -Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού

Οι μαθήτριες και μαθητές της Β΄ και ΣΤ΄ τάξης, με μπαλόνια δεμένα στο χέρι και χαρτιά Α4 με συνθήματα(που θα μοιράσουν στους περαστικούς) θα μεταβούν στην πλατεία Σοφούλη. 11 ακριβώς θα σκάσουν τα μπαλόνια(συμβολισμός: Ο κρότος/σπάσιμο των μπαλονιών θα συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής στη βία. Αυτή η δράση θα γίνει ταυτόχρονα πανελλαδικά.) Αντίστοιχα οι μαθήτριες/μαθητές των τάξεων που θα παραμείνουν στο σχολείο θα σκάσουν 11 ακριβώς τα μπαλόνια που θα τους έχουμε δώσει.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και με σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα, θα υλοποιήσει δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάμε τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» στις 6 Μαρτίου 2024, ώρα 10.30-11.15, στην πλατεία Σοφούλη.

Σκοπός της δράσης στην πλατεία είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός, κ.λπ.

Στο πλαίσιο της δράσης στις 11.00, οι μαθητές/τριες της Β΄και ΣΤ΄τάξης θα σπάσουν ταυτόχρονα ένα μπαλόνι. Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής και η ταυτόχρονη κίνηση συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές. Συγχρόνως το ίδιο θα κάνουν και οι μαθητές/τριες που θα παραμείνουν στο σχολείο.

Η υλοποίηση της δράσης σε κεντρικό σημείο της πόλης αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Με εκτίμηση

Ο επιστημονικά υπεύθυνος

Θεόδωρος Θάνος

Καθηγητής

Παιδαγωγικό Τμ. Ιωαννίνων Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Υπεύθυνοι της δράσης που αφορά το σπάσιμο των μπαλονιών σε κεντρικό σημείο της πόλης:

Ο Διευθυντής του σχολείου Κωνσταντίνος Καβρουματζής και οι εκπαιδευτικοί:

Κοκορίκου Χρυσούλα

Δογραμματζή Αικατερίνη

Παναγιωτοπούλου Αμαλία

Ράλλιου Ελένη

Τσατσαρώνη Μαρκέλλα