ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄τάξης παρακολούθησαν πρόγραμμα μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο από την Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ) η οποία αποτελεί έναν καινοτόμο θεσμό του εκπαιδευτικού συστήματος. Η  κ. Φωτεινή Λοΐζου-Ψυχολόγος  και η κ. Νατάσα Σοφιανίδου – Κοινωνική Λειτουργός επισκέπτονταν  την τάξη μας κάθε Πέμπτη εφαρμόζοντας καινοτόμο πρόγραμμα δράσεων με στόχο την ομαλή μετάβαση των μαθητών/τριών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο η οποία θεωρείται μια σημαντική και αξιοσημείωτη αλλαγή στη ζωή των παιδιών καθώς αφορά στη μετάβαση από το “γνωστό” στο “άγνωστο”. Η παρουσία τους και το έργο τους έθεσαν γερές βάσεις για την ομαλή πορεία των παιδιών από την παιδική ηλικία στην εφηβική. Σας ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη στήριξή σας καθώς  για πολλούς μαθητές  η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο συνοδεύεται από ανάμεικτα συναισθήματα και προσδοκίες για το μέλλον αλλά και με ανησυχίες για το νέο σχολικό περιβάλλον.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ:

  • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν το 2ο Γυμνάσιο Πεύκης όπου είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους χώρους του Γυμνασίου και να συζητήσουν με τη Διευθύντρια του σχολείου κ.Μαζιώτη τις κυριότερες παραμέτρους που προσδιορίζουν το κρίσιμο στάδιο της μετάβασης από την ΠΕ στην ΔΕ και είναι οι εξής:

(α) περισσότεροι καθηγητές,

(β) νέα γνωστικά αντικείμενα,

(γ) πιο απαιτητικές εργασίες,

(δ) γραπτές εξετάσεις προαγωγής,

(ε) νέα κλίμακα βαθμολόγησης,

(στ) περιστατικά σχολικού εκφοβισμού

(ζ) θεσμικές κυρώσεις και όριο απουσιών και

(η) διαφορετικός τρόπος διδασκαλίας των καθηγητών

  • ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΑΞΗΣ

Οι μαθητές/τριες έφτιαξαν σε χαρτόνι το “Συμβόλαιο της τάξης”. Κάθε μαθητής/τρια έγραφε μια λέξη που θα βοηθούσε στην αρμονική συνύπαρξη όλων των μαθητών/τριών. Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες «σφράγισαν» το «συμβόλαιο» με την υπογραφή τους.

 

  • ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
  • Ας ετοιμάσουμε τις βαλίτσες μας για το Γυμνάσιο!!!

(Φωτογραφίες: κ. Φωτεινή Λοΐζου-Ψυχολόγος  και η κ. Νατάσα Σοφιανίδου – Κοινωνική Λειτουργός)

Σας ευχαριστούμε θερμά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

η εκπαιδευτικός της ΣΤ2 τάξης Χρύσα Κοκορίκου